En blogg om minnen, framtid, dimensioner och kreativitet. Det är lite av en salig blandning, detta Memory House, men den röda tråden bottnar i en fascination för alltingets komplexa struktur. Vi människor är begåvade med analytiska hjärnor och intensiva känslospektra - det är väl detta som ger oss vår existentiella ångest. Vi känner för mycket, plågas för lätt och förstår väldigt mycket, men aldrig tillräckligt.

 

 

Vi kan en hel del om vår historia - universums skapelse, dinosaurier, apor och neandertalare - men vi vet ingenting om vår framtid eller varför vi ens existerar. Varför känner vi? Varför drömmer vi? Varför är vår överlevnadsinstinkt så oerhörd? Hur kommer det sig att vårt minne är selektivt? Vad händer när vi dör?

Denna blogg ämnar inte svara på någon fråga, men vädra tankar kring dem. Sedan blandas all existensialism med en hel del vardagsmat, såklart. Smaklig spis!

 

Hjälp! Jag ser ju ut som en Shar Pei!

27 feb 2017

Nej jag menar inte att jag är urgullig och har hår i ansiktet! I morse när jag vaknade så såg jag ett spöke i spegeln, det hängde hud lite varstans och det var inte utan att jag fick lite panikkänsla eftersom jag visste att jag lite senare under dagen måste se snygg och fräsch ut. Då får gärna kalla mig fåfäng men för mig är det viktigt att ha en kropp jag verkligen känner mig nöjd med och även om jag idag kunde lösa det akuta problemet med massor av smink så funderar jag på en mer permanent lösning.

Är det dags för ett lyft?

Jag funderar allvarligt på att göra ett ansiktslyft, att på ett bra sätt få ett ansikte och en hals som gör att jag ser lika ung ut som jag känner mig och blir av med alla de rynkorna jag har idag och även den lösa huden i ansiktet. Jag är helt övertygad om att jag kommer att må bättre inombords efteråt och jag vet att jag är långt ifrån ensam om att ha gjort det om jag gör behandlingen. Jag ringde en av mina väninnor som bor i huvudstaden och hon svarade direkt att man kan göra ansiktlslyftning i Stockholm och att jag skulle passa på att ta lite semester samtidigt och hälsa på henne. Jag tror det är en bra plan, då kan hon få ta hand om mig medan det läker ihop och jag får bli lite ompysslad under tiden :)

En bra struktur på jobbet ger en lugnare fritid

10 jan 2017

Idag är det många som går runt och bär på stress, man mår inte så bra vare sig på jobbet eller i sitt eget hem. Sjukskrivningar blir allt vanligare på grund av just stressrelaterade åkommor och har man väl hamnat där är det svårt att ta sig ur det. Att på jobbet ha en ordnad situation med en bra struktur där man inte utsätts för massor av förändringar och en tung arbetsbelastning är då otroligt viktigt för att minska risken att bli sjuk. Ett bra steg i rätt riktning är att börja jobba i projektform, man får då tydliga riktlinjer för hur man ska jobba, vart man är på väg i det aktuella projektet och alla som är involverade får en bra tydlighet i vad ens arbetsuppgifter består av. 

Vad är ett projekt?

Allting kan faktiskt vara ett projekt, det viktiga är att man redan initialt har ett mål, skapar en arbetsgång för att nå målet och instruerar sedan sina medarbetare i vad just de ska göra för att ni tillsammans ska komma i mål. När det gäller projekthantering så kan man tillsammans på sin arbetsplats gå en projektledarutbildning där man får adekvat hjälp att börja tänka i projektform och således börja jobba mer strukturerat än tidigare. Alla kommer att få vara med och dra sitt strå till stacken och tack vare att man har en person som styr själva projektet så finns det alltid någon som kan vara med och se till att inte en och samma person gör allt jobb.