Bygga nytt hus

rött hus med vita knutar

Går du i tankarna att bygga nytt hus? Det finns en del saker att tänka på då. Först och främst är det var du har för budget. Vad det får kosta. Det är bra att göra en kalkyl över det. När du vet vad du har att röra dig med, så kolla av med olika hustillverkare, vad det kostar att bygga med dem och vad som ingår och så vidare. En bra hustillverkare hittar du på https://www.movehome.se/. Efter det så är det en tomt du ska kolla efter. En del hustillverkare har tomter till salu så väl som det går köpa tomter privat, via mäklare eller på andra sätt. 

Hur ska huset se ut?

Det är bra fundera på om du ska ha ett hus som är ett lösvirkeshus eller ett kataloghus. Färdiga husmodeller eller ett modulhus kan vara bra och det går att göra om det. De flesta husföretag erbjuder idag stora möjligheter att variera och förändra ursprungliga planlösningar, vilket gör att du kan utforma ett mycket personligt hus. 

Det är även bra att fundera på entreprenad och vilken form du vill ha det. Det finns tre olika att välja mellan.

Totalentreprenad är att du skriver kontrakt med en enda entreprenör. 

Generalentreprenad innebär att du skriver kontrakt med två olika entreprenörer. En som står för huset och en som bygger det.

Delad entreprenad innebär att du själv gör avtal med alla inblandade leverantörer.

Så välj det som passar dig bäst helt enkelt. 

 

 

 

15 Jun 2019