Dags för ett nytt trappräcke

Vår trappa är hemsk! Det finns liksom inget sätt att komma runt det faktum att trappen till vårt hus skulle saknas av absolut noll personer om den sögs in i ett svart hål. Det är en gammal hederlig betongtrappa med steg som lutar lite sådär halvkäckt som de tyckte var modernt någon gång när TV var svartvit. 

Tillhörande räcke har suttit på plats sedan trappen sattes upp och även om vi både slipat och målat det så är det inte snyggt. Så nu har jag bestämt att vi ska ha ett nytt trappräcke. Jag har kollat ut en av de smidesverkstäder i Uppsala som finns och det är Aksa.se som valet föll på. varför då? Jo, för när man kollar in de räcken de gjort åt andra så är de bra snygga alltså. 

Det finns en plan även för resten av trappan

Ja, ska man byta räcket så kommer ju trappan att se ut som hej kom och hjälp mig! Så där har vi en plan också. Vi ska klä in den i stenplattor. Det finns såna som är gjorda för att gå runt hörn så trappan kommer att se mjukare ut. Betongen kommer att gömmas under dessa plattor och det blir nästan som att få en helt ny trappa, utan att behöva betala hur mycket som helst. Dessutom slipper vi böket med att ta bort en trappa som säkert väger ett ton. Nu ska jag skicka en bild till smidesverkstaden i Uppsala så får vi se om de kan lösa ett räcke åt mig. 

23 Mar 2022