Ett golv av plast?

Slipa och lacka golvet? Eller bara måla det? Varför inte ett plastgolv? När jag först hörde ordet massagolv nämnas blev jag faktiskt lite undrande. Jag förstod inte riktigt vad som menades med det och var tvungen att läsa på lite om just massagolv. Nu vet jag att det inte handlar om att skapa golvbrädor av återvunnen plast från haven (även om det skulle vara en bra grej) utan istället om en golvbeläggning som också kallas härdplast. 

Inte så vanligt i bostadshus

Eller jo, om man tänker på allmänna utrymmen som källare och tvättstugor så finns det faktiskt de som har massagolv. Det är väldigt praktiskt eftersom det är helt vattentätt och tål en hel del slitage. Att ha det inne i lägenheten skulle väl säkert funka det med, rent praktiskt, men estetiskt vet jag inte om det passar in riktigt. 

Det är ju kanske mer tänkt att man använder det inom industriverksamhet än i bostäder. Det är ju smart att ha golv som tål lite spill om man tillverkar kemikalier till exempel. Eller golv som aldrig luckras upp och börjar sprida stendamm för den delen. 

Så nu vet jag vad massagolv är, och om jag skulle ställas inför en renovering av ett golv i ett hus så är det kanske inte det som blir förstavalet - men däremot kan jag ju tipsa företagare om det. Eller om jag ska fixa ett garagegolv för den delen. 

21 Feb 2021