Ett kreativt kontor

Nu kan ett kontor kanske inte i sig vara kreativt, men det kan absolut stimulera till kreativitet - eller inte. Kontor är kanske inte kända för att i allmänhet vara platser som stimulerar till kreativitet baserat på deras inredning och utformning - men vem är det egentligen som har bestämt att det ska vara så? Bara för att ett rum är ergonomiskt utformat behöver det absolut inte vara ocharmigt.

Stimulerande arbetsmiljö

Tvärtom tror jag att kontorsanställda gynnas av att arbeta i en stimulerande miljö där man valt inredning och attiraljer med omsorg. Det ska kännas som att kliva in i sitt andra hem när man kommer till jobbet för då ökar såklart trivselfaktorn markant. 

Det allra första steget i denna process handlar såklart om att ha rätt lokaler från början och är man fortfarande i fasen där man letar efter fastigheter till salu, eller kontor till uthyrning, så är en varm rekommendation att välja med omsorg - både läget på kontoret och känslan man får när man kliver in i lokalerna.

Hitta rätt lokal

Kontorslokaler är olika lätt att lägga vantarna på i olika delar av landet. Försök till exempel att hitta ett kontor i Stockholm och jämför den utmaningen med att hitta ett kontor på mindre ort. Det går inte att jämföra! Kan man arbeta någon annan stans än i de stora städerna så underlättar det såklart jakten på de perfekta lokalerna, men ibland har man inte det valet - eller ens lust. Det viktigaste är att man trivs på sin arbetsplats, var den än ligger.

10 Apr 2017