Företagsfinansering

Är det så att du har ett företag som behöver finansiering? På Företagsfinanser finns det flera alternativ att jämföra mellan. Det finns dock ett par saker som är bra att tänka på då du letar efter företagsfinansinering i form av företagslån. 

Det är bra att fundera över vad du skka låna till, hur mycket du ska låna och hur du ska återbetala lånet, innan du lånar alls. 

Hur används företagslån bäst?

Om det är så att du kanske har kortsiktiga likviditetsbehov samt är säker på att pengar snart kommer in i företaget, så kan det vara bra med ett företagslån. Men ska du starta upp ett nytt verksamhetsområde, där du inte har kunder eller erfarenhet inom så kan det vara bättre att skjuta till pengar på egen hand, utan att ta ett kån. 

Det gäller att göra ditt företagslån lönsamt så att säga. Fundera på vad som händer om du inte får den finansiering du behöver. Det är bra att göra en kalkyl och jämför kostnaden för lånet mot blivande intäkter.

Beroende på var man söker sitt företagslån så kan det ta allt från ett kort tag upp till veckor eller månader. Så det är bra att fundera på hur snabbt du måste ha dina pengar. Om det är så att du har en långvarig förlust, då är det inte bra att täcka upp det med ett lån. Satsa istället då på att ta itu med problemet direkt för att komma tillrätta med lönsamheten. 

22 Sep 2020