Installation av laddbox

Vi var och tittade på en elbil i veckan och jag måste säga att jag är lite imponerad. Jag har alltid trott att man får en känsla av att sitta i en leksaksbil och hade nästan förväntat mig ett elektriskt surrande ungefär som de som kommer från barnens bilar med batterier. Så fel jag hade! 

Det var jättebra komfort och även om bilen vi kollade på är liten så kändes det som "en riktig bil" som jag råkade säga till försäljaren. Nu ska vi fundera några varv till här hemma innan vi bestämmer oss helt och hållet. Med oss fick vi lite tips från bilfirman.

Saker som måste lösas

Man KAN ladda en elbil med hjälp av en vanlig elkabel som man drar från ett vanligt uttag men det är verkligen inte optimalt. Det som behövs är en laddbox som ser till att bilen laddas snabbt och på rätt sätt. När det gäller att installera den så får man inte göra det på egen hand. Det krävs lite mer än att bara skruva upp och trycka in en kontakt om man säger så.

Så vi ringde en behörig elektriker i Västerås och frågade hur lång tid det skulle ta att installera en laddbox. De svarade att själva monteringen bara tar någon timme och om vi ringer så snart vi har bestämt oss om vi ska köpa bilen så  kan de vara här inom en vecka och sätta upp boxen åt oss. Det kallar jag service! Så nu är vi ett steg närmare en elbil... 

20 Feb 2022