Klä dig rätt för jakten

Att klä sig rätt för jakten är minst lika viktigt som att ha med dig din bössa, ditt värmesikte och din övriga utrustning. Det kan vara fördel att satsa på att så kallat jaktställ som det heter. Det är jacka och byxa, anpassade för att ha på sig när man jagar. Ofta är det kläder som ger skydd mot väder och vind, men i ett material som så att säga andas.

Välja rätt mönster

Ofta kommer jaktkläder i dova och mörka färger och i ett kamouflerat mönster. Det är för att du ska kunna smälta in i den miljön du befinner dig i på bra sätt. Så det är bra att välja de färger som du ofta befinner dig i. Det finns förvisso jaktkläder i orange, och det påminner inte om miljön ute, men den färger är bra om du är ute med ett jaktlag. Grejen med just orange är att det är en färg som inte de vilda djuren kan uppfatta. Djur är ofta känsliga för blått och grönt och ser i en brun, grå, vit färgskala. Röda och orange färger kan de inte uppfatta.

Ha tre lager

När du ska klä dig för jakt, ha först ett bra underställ närmast kroppen. Ull är ett bra material. Sedan ett andra lager, som en jakttröja. Det gör att det isolerar bättre. Sist tredje lagret, som då är jaktstället. 

Satsa på bra prylar för jakten

Om du även behöver ny utrustning för jakten, besök då Handla Digitalt, som har allt från värmekameror till kikare, sikten, avständsmätare och en massa mer. 

8 Sep 2020