Saker att tänka på innan du tar ett företagslån

Idag är det många företag som känner att de har behov av ett litet företagslån. Dock finns det en del saker att tänka på innan du tackar ja till första bästa. Idag finns det en uppsjö av olika lån och alternativ. Det är lån med säkerhet så väl som lån utan säkerhet. Små företag kan ha det svårt att få lån med säkerhet då de ännu inte vuxit sig så stora att de har en säkerhet att erbjuda. Dock är det inte omöjligt att hitta bra företagslån ändå. För växande företag finns till exempel Almi företagslån. När du tänker du ska ta ett litet företagslån, så finns det som sagt en del saker att tänka på, innan du tackar ja.

Betala inte mer än du behöver

Ett lån är ju alltid pengar som ska betalas tillbaka. Det oavsett om det är ett företagslån eller ett privatlån. Det är inte bara summan du lånar som ska tillbaka, utan det tillkommer även ränta samt ibland andra avgifter. Du bör kolla av vad lånet får för totalkostnad, alltså vad det totalt kommer att kosta dig. Kolla även om det finns ytterligare avgifter på lånet. En del har uppläggningsavgifter, aviavgifter med mera. Kolla även av hur amorteringen fungerar. 

Det är även bra att jämföra lån med varandra, för att hitta det bästa lånet. Det är även smart att kolla av vad tidigare kunder sagt om en viss långivare. Det ger en hint om hur bra långivaren är eller inte.

28 Aug 2020