Skapa ordning på kontoret

Ordning och reda på kontoret är något som minskar stressen, det är i alla fall vad en del påstår. Dock finns det även de som säger att ett stökigt kontor kan leda till att det blir ett slags kreativt kaos. Dock är det så att om det finns en massa lösa sladdar framme, som samlar damm, så kan det bli en hälsofara. Att ha en massa papper på skrivbordet är väl kanske inte heller det optimala. Det finns nämligen skadedjur som bor i böcker och papper. Det är därför bra att ha en förvaring av papper, i olika mappsystem, arkivboxar och blankettfack. Sladdar är ofta något man inte ser, men ligger de på golvet samlar de damm, vilket i förlängningen är brandfarligt. Det finns smarta lösningar för att få ett kontor med ordning och reda. De flesta mår ändå bättre i en arbetsmiljö som är ren och välorganiserad. 

Smarta kontorsmöbler

Ett första steg till att skapa ordning och reda på ett kontor, är att satsa på bra kontorsmöbler. Ett bra skrivbord, med stora ytor, men även förvaring är två viktiga saker. Ett ställe som erbjuder skrivbord så väl som andra typer av kontorsmöbler är Morekontor.se. 

Tips på att ha ett mindre stökigt kontor

Skapa riktlinker som är tydliga så väl som gemensamma på just er arbetsplats när det kommer till vad som är ordning eller inte.

Se till att digitalisera er dokumenthantering så mycket ni kan, då behöver ni inte skriva ut allt och ha det på ert skrivbord!

Se även till så att du inte har papper som ligger kvar på skrivbordet varje dag då du går hem.

Sladdar kan gömmas och lyftas bort från golv med smarta lösningar.

 

31 May 2017