Viktigt ta hand om huden

hudvård

Nu när vintern är här, så är det extra noga att man tar hand om sin hud. Torr vinterluft leder till torr hy avsett vilken hudtyp du har. Det går att få hudvård i Malmö på salong, eller se till att ta hand om den på egen hand hemma. Det finns en del tips om hur du kan göra för att ta hand om din hud, under vintern. Tänkte jag ska dela med mig av dem.

Lär dig vilken hudtyp du har

Det är bra att ta reda på vad du har för hudtyp. Det kanske är fet hy, eller torr hy du har. Men för att veta hur du ska behandla din hy, med rätt produkter är bra det bra att veta vad det är för typ du har. 

Se även upp med att använda anti-akneprodukter eftersom att de är uttorkande i sig. Så under vintern är det bra låta bli. Fortsätt istället med att återfukta huden, med en rik fuktighetskräm. Alla delar på kroppen mår även bra att smörjas in. Kanske du gjort vaxning i Malmö och fått torra ben. Köp då en bra lotion att smörja dem med. 

Ta hand om ditt ansikte

Många tar på sina hudvårdsprodukter utan att egentligen tänka på hur. Du kan applicera det på ansiktet samtidigt som du ger ditt ansikte en liten mini massage. Genom att ge sig själv en mini-massage när man tar på en produkt ser du till att den kommer in hyn plus att du sätter igång det lymfatiska systemet, ett nätverk av kärl som leder till blodet.

 

 

 

5 Dec 2019